Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sundborns GoIF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Amsbergs SK 20 14 2 4 44
2 Swesom FC A 20 13 4 3 43
3 Nyhammars IF A 20 11 5 4 38
4 Sundborns GoIF A 20 10 4 6 34
5 IF Vikapojkarna 20 10 3 7 33
6 Östansbo IS A 20 11 0 9 33
7 IFK Mora FK U 20 9 1 10 28
8 Skogsbo/Avesta IF A 20 8 2 10 26
9 M.I.L 20 5 4 11 19
10 IF Tunabro U 20 5 3 12 18
11 ??stansbo IS A 0 0 0 0 0
12 Forssa BK U 20 0 0 20 0

Match

Sundborns GoIF A

2 - 1
Sundens IP
14 september 2019
15:00

IF Vikapojkarna

Referat

Referat: Sundborns GoIF A - IF Vikapojkarna

På lördagseftermiddagen gästades Sundens IP av formstarka IF Vikapojkarna som inför matchen hade 8 raka matcher utan förlust inklusive 6 segrar. Härnäst kom Vikapojkarna från en tung 2-0-seger hemma mot Nyhammars IF, vilka inför mötet låg överst i Dalafemmans tabell. Sundborns GoIF har haft en tung period på slutet men repade modet mot IFK Mora FK U föregående helg då laget kammade hem en 2-1-seger borta på Prästholmens IP. Föregående match lagen emellan spelades i maj och slutade med en 1-0 seger för SGoIF borta på Svale IP efter att Christoffer Sörensen gjort matchens enda mål samtidigt som Nicklas Eriksson gjort en monstermatch i kassen. Det förväntades bli en tight tillställning även denna match!

Vikapojkarna kom till Sunden med ett kraftigt manfall, vilket även skulle avspegla sig på matchbilden. Hemmalaget tar tag i matchen omgående och det ger en hint om att SGoIF håller en högre nivå för dagen. Likt matchen på Svale IP är det ett Vikapojkarna som försöker hitta fram med långa uppspel från backlinjen, och då i första hand via lagets kapten tillika mittback. Uppspelen slås tidigt bakifrån, men när SGoIF inte lyckas sätta förstapressen tillåts bortalagets backlinje vandra upp med bollen mot mittplanen och slå bollar mot SGoIF:s backlinje - ofta centralt - vilket ställer frågor till hemmaförsvaret. Mittlåset för dagen, Dahl/Damberg, står dock som oftast väldigt rätt och vinner de flesta av sina respektive dueller. SGoIF rullar inledningsvis mycket boll och skapar den del chanser men saknar skärpan i både avsluten samt precisionen i de avgörande passningarna, men det upplevs ändå som att laget spelar med tålamod och utan stress - det var bara en tidsfråga innan laget skulle hitta nätet.

Vid halvlekens mitt skapar bortalaget enda målchansen för sina första 45 minuter då ett lågt inspel (skott?) från högerkanten slinker förbi bortre stolpen där en bortaspelare kommer störtandes men så när missar att stöta in bollen i det öppna målet. Kort därpå kommer istället hemmalagets välförtjänta utdelning när bollen först når till högeryttern Mustafa "Musse" Alibakhshi, som hittat en yta några meter in i boxen nere vid kortlinjen, och som med ett iskallt lugn väntar att slå in bollen vid rätt tillfälle på den framstörtande forwarden Filip Laudon som intagit främre ytan och stöter in ett lågt avslut till höger om målvakten - 1-0 i minut 25. SGoIF fortsätter att ha momentumet i spelet halvleken ut och skapar några halvchanser, men 1-0 i paus.

Det är en mycket positiv atmosfär i hemmalaget under pausvilan efter att laget gjort en av de bättre halvlekarna på länge. Det är dock bara en 1-målsledning och laget behöver vara på tårna, bland annat i presspelet där forwards och yttermittfältare alldeles för ofta sjunker för lågt ner i förstapressen och tillåter bortalagets försvar att få vandra upp och skicka fram farliga höjdbollar helt i onödan. Men överlag fanns det inte mycket att klaga på i spelet utan prio låg på att bibehålla samma fokus i andra halvlek.

Matchbilden förändras egentligen inte i andra halvlek. Det är SGoIF som fortsätter föra matchen och Vikapojkarna fortsätter slå upp bollar från backlinjen, dock överlag något lägre ner i banan än första halvlek utifrån att SGoIF nu sätter positionsspelet i pressen bättre. Bollarna leder sällan till nån farlighet - SGoIF upplevs ha kontroll. Det dyker upp flera chanser att göra 2-0 men det slarvas en hel del i avsluten från flera väldigt bra lägen. I 65:e minuten klarar dock inte det hårt slitande bortaförsvaret att hålla pall längre när Laudon tar med sig bollen in i boxen från vänster och tar sig ner mot kortlinjen där han serverar Musse som klivit in strax nedanför straffpunkten och styr in bollen med en höger bredsida helt otagbart nere vid bortre stolpen - 2-0.

Kort efter målet sker en otäck incident då hemmalagets August Enarsson Bernard nickar ihop med en bortaspelare varpå den sistnämnde blir liggandes med blod rinnandes från bakhuvudet. Tur i oturen då att det finns kunnigt folk på plats i form av både SGoIF:s assisterande tränare Michael Sörensen och målvakten Nicklas Eriksson, båda ambulanspersonal. Spelaren plåstras om och kunde efter närmare 10 minuter resa sig upp och det upplevdes inte vara någon större fara med honom. Skönt!

Incidenten upplevs dock inte påverka matchen i sig undantaget att det läggs till mycket tid. SGoIF upplevs ha kontroll och skapar chanser för att avgöra matchen, men lyckas inte med det. Istället lyckas bortalaget reducera i den 90:e minuten via ett inlägg från högerkanten som en bortaspelare möter upp med pannan centralt i boxen varpå bollen seglar ner under ribban vid det bortre krysset. Fint mål och en viss nervositet sprider sig i hemmalaget med ca 10 minuter kvar av matchen. Vikapojkarna har repat nytt mod och går för en kvittering, men det där riktigt falriga läget dyker inte upp, även om det känns oroligt vid stort sett varje fast situation som de vinner. SGoIF lyckas dock freda målet mycket tack vare en för dagen väldigt stabil backlinje i Daniel Westling (till höger), Jacob Dahl, Marcus Damberg och nyss nämnde August Enarsson Bernard (till vänster).

Klart rättvis seger och tungt för Vikapojkarna som stod upp bra trots kraftigt manfall. Toppstriden lever för Sundborns GoIF åtminstone fram till kommande söndag då laget möter IF Tunabro U borta på Gyllevallen kl 15.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Filip Laudon 1 1 1 0 0 2
Mustafa Alibakhshi 1 1 1 0 0 2
Alexander Östmark 1 0 0 0 0 0
August Enarsson Bernard 1 0 0 0 0 0
August Strömer 1 0 0 0 0 0
Daniel Westling 1 0 0 0 0 0
Jacob Dahl 1 0 0 0 0 0
Johan Strömer 1 0 0 0 0 0
Marcus Damberg 1 0 0 0 0 0
Mattias Öhlund 1 0 0 0 0 0
Per Nerhagen 1 0 0 0 0 0
Petrus Granar 1 0 0 0 0 0
Richard Sörensen 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Nabi Hussaini 1 0 0 0 0 0 0 0
Nicklas Eriksson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 10 maj 2019, 19:00 IF Vikapojkarna - Sundborns GoIF A 0 - 1